4.5.07

Πώς να προφυλάξετε τη μυστική σας ταυτότητα

Μόνο εγώ κι ο Batman τέτοιο πρόβλημα! Άντε κι ο Superman κι οι λοιποί super ήρωες! Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ! Ή μάλλον, αν ήταν έτσι, θα ήταν σχετικά απλά τα πράγματα... Τώρα είμαι άλλη στο ένα παράθυρο κι άλλη στο άλλο!

Όχι! Δεν έπαθα κρίση ταυτότητας! Κρίση γενικώς έπαθα!

Όπως έχω ξαναπεί, έχω απαρνηθεί την ανωνυμία του διαδικτύου εδώ και πολύ καιρό... Μια αναζήτηση με το όνομα ή το ψευδώνυμο μου σας δίνει πρόσβαση σε ότι έχω πει, έχω γράψει κι έχω κάνει τα τελευταία 7 χρόνια! Με bonus φωτογραφικό υλικό! ;-)

Κάποια στιγμή λοιπόν, κι εντελώς πειραματικά, δημιούργησα ένα άλλο nickname. Και πάνω σε αυτό έστησα ένα νέο e-mail, ένα blog και διάφορα άλλα! Και άρχισα να απολαμβάνω την ελευθερία μου και πάλι! Άρχισα να σουλατσάρω απαρατήρητη σε blogs και sites χωρίς να υποψιάζεστε καν ότι είμαι εγώ. Έβγαλα τ' απωθημένα μου σε διάφορους τομείς! Φόρεσα τον μανδύα του Χάρι Πότερ και έγινα για πρώτη φορά αόρατη!

Τι κάνουμε όμως τώρα; Πώς κρατάμε τις ισορροπίες; Πώς διαφυλάσσουμε την ανωνυμία μας; Πώς αποφεύγουμε τα λάθη;

Βήμα 1ο:

Χρησιμοποιούμε διαφορετικό browser για κάθε nickname! Βαρέθηκα να αλλάζω κωδικούς κάθε φορά για να μπω στο gmail! Άσε που κατά λάθος πόσταρα κείμενα της areir στο άλλο blog... Οπότε κάπως έτσι μπήκε ο Opera στη ζωή μου! (υπάρχει ένα μικρό κόστος στη RAM του pc μου αλλά τι να κάνουμε...)

Βήμα 2ο:

Καταργούμε τη ρημάδα την προώθηση από mail σε mail γιατί μπορεί να είναι βολική, δεν έχει όμως καθόλου πλάκα να λαμβάνουμε μηνύματα στο ένα mail και να στέλνουμε την απάντηση από το άλλο! Αυτό ήταν και το δεύτερο λάθος που έκανα... Κι έτσι έχουμε έναν σίγουρα που ξέρει τη διπλή μου ταυτότητα... Και απλά βασιζόμαστε στην εχεμύθεια του! ;-)

Βήμα 3ο:

Καλύπτουμε όχι μόνο τα ηλεκτρονικά μας ίχνη αλλά και τα πιο απτά:
Δεν αφήνουμε ανοιχτό τον δεύτερο browser όταν έχουμε επισκέψεις!
Δεν ανοίγουμε το "άλλο" blog από υπολογιστές τρίτων (κι αν το κάνουμε σβήνουμε το ρημαδοϊστορικό)
Προσπαθούμε να συγκρατηθούμε και να μην το πούμε τελικά στη μισή παρέα...

Βήμα 4ο:

Προσέχουμε το περιεχόμενο! Εδώ είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα! Γιατί πλάκα έχουν οι περσόνες, αλλά γενικά δε μου αρέσει να γράφω ονειροφαντασίες. Όλα μου τα κείμενα έχουν σαν βάση πραγματικά γεγονότα. Κι ακόμα κι αν είναι αλλαγμένα τα ονόματα ή κάποιες καταστάσεις είναι λίγο τραβηγμένες από τα μαλλιά, δεν παύει να βρίσκεται η αφεντιά μου πίσω απ' όλα!
Κι ο τρόπος γραφής παραμένει ο ίδιος. Αδυνατώ να απαλλαγώ από τα "χε χε", τις αγαπημένες μου τρεις τελίτσες, τις κοφτές προτάσεις που συχνά ξεκινάνε με το "και"...
Επίσης δε μπορώ να αποφασίσω ποια ιστορία θα γραφτεί που! Ιστορίες που θα ταίριαζαν καλύτερα στο "άλλο" μου blog μου αρέσουν αρκετά ώστε να θέλω να πάρω τα credits... Παραμελώ συχνά το ένα εις βάρος του άλλου... Και φυσικά μπερδεύω τι έγραψα που!
Κι επειδή είμαι και φλύαρος άνθρωπος έχω διηγηθεί κατά καιρούς πολλές από τις ιστορίες που τώρα βρίσκονται δημοσιευμένες με άλλο όνομα! Και τρέμω βλέποντας comments από ανθρώπους που με ξέρουν...
Και ξέρω ότι μετά από αυτό το post πάλι κάποιοι θα προσπαθήσετε να βρείτε το άλλο... Και κατά βάθος μου αρέσει ο κίνδυνος! Η παρανομία! Η αίσθηση του να ακροβατείς στο τεντωμένο σκοινί!

Αν πράγματι το βρείτε - ή τουλάχιστον νομίσετε ότι το βρήκατε - μην γράψετε "χα! σε τσάκωσα"! Ή "μήπως κατά τύχη είσαι η Αρίστη;"... Ο Φάντομ Ντακ αν βγάλει τη μάσκα του θα είναι και πάλι ο κακομοίρης και μονίμως άτυχος Ντόναλντ... :-(

6 σχόλια:

  1. Τι πιο γλυκό από τον κίνδυνο, την παρανομία και την αίσθηση του να ακροβατείς σε τεντωμένο σκοινί!

    Ίσως το να αποκαλύπτεις τα μεγαλύτερα μυστικά σου χωρίς τελικά να λες τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/07 20:10

    Έχεις διπλή ταυτότητα!?
    Πολύ μου αρέσει.
    Τύφλα νά 'χει ο Πεσσόα!

    Keep going :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ mr.none

    Ακριβώς αυτό! ;-)
    Κι εσείς αγαπητέ την ανωνυμία σας προφυλάσσετε; Κανένας μη ανώνυμος δε σχολιάζει;

    @ severin

    Άντε ρε γειτόνισσα! Έχω πήξει με τους ανώνυμους! Πολλές μάσκες κυκλοφορούν τελευταία στο internet! Πάω να βάλω κι εγώ τη δικιά μου να σουλατσάρω λίγο στα blogs του κοιμισμένου κυβερνοχώρου! Χε χε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστη μου οπως και εσυ εχεις την κρυφή σου πλευρά έτσι έχουν και άλλοι...αυτο που με τρομάζει βέβαια ειναι οτι αν τριγυρνάς στη σχολή σου μπορει και να συναντηθούμε...αλλά στο κούτελο μου δεν γράφει mr.none και στο δικο σου ίσως :) δεν γράφει Αρίστη... αυτο το τελευταίο είναι για να ζήσω κι εγώ λίγο τον κίνδυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Mr. None

    Είστε συνάδελφος λοιπόν Mr.None; Να το γράψω και στο κούτελο το Αρίστη αν είναι να σε πετύχω! Διάβαζα το blog σου κι έχω κάτι απορίες! ;-)
    Χε χε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιπου συνάδελφος...αν δεις καποιον να κοιταει μανιωδώς τα κουτελα των άλλων ελα μίλα μου..χαχα

    απορίες;...για πες... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μια σούπερ ατυχία

Μια φορά και έναν καιρό, όχι πολύ παλιά και όχι πολύ μακριά από εδώ, ζούσε ένα αγόρι, που το έλεγαν Σπύρο. Ο Σπύρος ήταν ένα αγόρι σχεδόν ...