2.5.14

Το χρονικό μιας απίστευτης ληστείας

Διαγωνισμός ΛόγωΤέχνης 2012

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προώθησης πολιτισμού ARTSPOT προκηρύσσει τον 3ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος «ΛογωΤέχνης 2012», με την υποστήριξη των Εκδόσεων ΚΑΛΕΝΤΗ.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην πλοκή του διηγήματός τους τις ακόλουθες έντεκα συγκεκριμένες λέξεις (σε οποιαδήποτε πτώση ή αριθμό):

Θάλασσα, χελιδόνι, άμμος, κουτί, τριαντάφυλλο, χώμα, ρoλόι, ησυχία, σελίδα, αέρας, γάλα.

Το χρονικό μιας απίστευτης ληστείας

Έκτακτο παράρτημα! Σήμερα, Τετάρτη 15 Αυγούστου, και ώρα δεκάτη πρωινή η βιβλιοθηκονόμος της δημοτικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας ανακάλυψε μία κλοπή άνευ προηγουμένου! Άγνωστοι μέχρι ώρας δράστες εισέβαλαν στο βιβλίο με κωδικό ΞΛ0012 και έκλεψαν το τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα! Σε κατάθλιψη έχει πέσει ο ήρωας του ομώνυμου έργου. Η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμα δηλώσεις.

Αναβρασμός επικρατεί στη βιβλιοθήκη και όλοι αγνοούν το ταμπελάκι «Ησυχία». Ήρωες μπαινοβγαίνουν στα βιβλία και πηδάνε από ράφι σε ράφι. Πλάσματα των παραμυθιών χώνονται σε άρλεκιν και σοβαροί επιστήμονες αφήνουν τις διατριβές τους και μετακομίζουν σε τσελεμεντέδες.

Στο βιβλίο «Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη» - λίγο γκραν γκινιόλ επιλογή ομολογουμένως - όλοι οι ντετέκτιβ της παγκόσμιας λογοτεχνίας έχουν συγκεντρωθεί για να βρουν μια λύση. Τα μόνα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος ήταν μια τσακισμένη σελίδα, λίγο χώμα κι ένας λεκές από γάλα. Ποιος εγκληματικός εγκέφαλος βρίσκεται πίσω από αυτή τη ληστεία; Θα ζητηθούν λύτρα;

Για μακρόχρονη απουσία του ιδιοκτήτη κάνουν λόγο οι ήρωες από τα διπλανά βιβλία. Η Πολυάννα, ο Μικρός Νικόλας και ο Μπίλμπο Μπάγκινγκς επιβεβαίωσαν την απουσία του Μικρού Πρίγκιπα και του βιβλίου του για διάστημα πλέον της μίας εβδομάδας από το ράφι Ξένη Παιδική Λογοτεχνία. «Μόλις σήμερα επέστρεψε» δήλωσε ο Τσάρλι μέσα από το εργοστάσιο σοκολάτας, ενώ ο Τζιπ δήλωσε ότι ήταν μέσα στην τηλεόραση και γι αυτό δεν πρόσεξε τίποτε.

Σε πρόσφατο tweet του ο Μικρός Πρίγκιπας γράφει: «Είναι ο χρόνος που έχεις χάσει για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει τόσο σημαντικό». Που είναι όμως ο Μικρός Πρίγκιπας; Κανένας στη βιβλιοθήκη δεν τον έχει δει εδώ και αρκετές ώρες. Ανήσυχη δηλώνει η αλεπού.

Σε press conference κάλεσε τους δημοσιογράφους ο Αρσέν Λουπέν στις 8 το βράδυ στο βιβλίο του, «Τα οχτώ χτυπήματα του ρολογιού». Έχουν βρει το δράστη τα λαγωνικά της βιβλιοθήκης; Σε απευθείας μετάδοση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις οχτώ.

Κι ενώ όλοι περιμένουν εναγωνίως τις εξελίξεις, το Μικρό Πρίγκιπα ανακάλυψε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Πίκος Απίκος σε βιβλίο της σειράς Χελιδόνια. «Νοιώθω μισός» δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Τρέχα Γύρευε». Το άρθρο συνοδεύεται από ολοσέλιδη φωτογραφία του ήρωα, καθισμένου στην άμμο, να ατενίζει μελαγχολικά τη θάλασσα ενώ ο αέρας ανεμίζει το κασκόλ του.

Δήλωση βόμβα από τον Βέλγο ντετέκτιβ, Ηρακλή Πουαρώ: «Το τριαντάφυλλο δεν κλάπηκε ποτέ.»

«Μα πως;!» αναφώνησαν όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι.

«Είναι απλό. Η τσακισμένη σελίδα είναι το κλειδί του μυστηρίου. Βλέπετε οι ιστορίες υπάρχουν μόνο όσο υπάρχει κόσμος που τις διαβάζει. Καμιά περιπέτειά μου δε θα είχε τέλος και κανένας ένοχος δε θα είχε συλληφθεί αν ο αναγνώστης δεν ολοκλήρωνε το βιβλίο».

Μουρμουρητά και αναταραχή στη σελίδα 109 που είναι συγκεντρωμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Και τι πρέπει να γίνει;» έσπασε τη σιωπή ο Φίλιπ Μάρλοου χαϊδεύοντας το 45άρι στην εσωτερική του τσέπη.

«Στοιχειώδες αγαπητοί» δήλωσε φλεγματικά ο Σέρλοκ. «Πρέπει απλά ο αναγνώστης να τελειώσει το βιβλίο!».

* * * * * * * *

Σε ένα σπίτι λίγα τετράγωνα μακριά από τη βιβλιοθήκη η μικρή Αλίκη ψάχνει σε ράφια και κουτιά κι έχει κάνει το δωμάτιό της άνω κάτω.

- Ρε μαμά, που έβαλες εκείνο το βιβλίο που είχα πάρει από τη βιβλιοθήκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σούπερ ατυχία

Μια φορά και έναν καιρό, όχι πολύ παλιά και όχι πολύ μακριά από εδώ, ζούσε ένα αγόρι, που το έλεγαν Σπύρο. Ο Σπύρος ήταν ένα αγόρι σχεδόν ...