13.8.07

Τα είδη του τουρίστα

Ο μπατιροτουρίστας

Τον αναγνωρίζεις: από τα ιδρωμένα, τσαλακωμένα μακό και το backpack.
Τον συναντάς: παντου! Αν και προτιμά τις πόλεις που πετά η easyjet, ο μπατιροτουρίστας καταφέρνει να φτάσει - με αεροπλάνα και βαπόρια - κυριολεκτικά παντού! Με λίγη περισσότερη ταλαιπωρία βέβαια αλλά φτάνει!
Μένει: σε hostel, φιλοξενείται σε γνωστούς (και αγνώστους), κοιμάται σε τρένα και λεωφορεία, παίζει καμιά νύχτα να ξεμείνει και σε κανένα παγκάκι.
Τρώει: φυσικά και τρώει! Νηστικό αρκούδι δε χορεύει! Εντοπίζει αμέσως όλες τις καντίνες και τα εστιατόρια με προσφορές, ψωνίζει από τα σούπερ μάρκετ και κουβαλάει και τις κονσέρβες του!

Ο την βγάζω ίσα ίσα

Τον αναγνωρίζεις: δύσκολα! Είναι μια ενδιάμεση κατηγορία. Θα μπορούσε να είναι μπατιροτουρίστας αλλά έχει κάνει μερικές οικονομίες παραπάνω, είναι λίγο πιο οργανωμένος και χρειάζεται και λίγη πολυτέλεια.
Τον συναντάς: σε φτηνές οργανωμένες εκδρομές και γενικά όπου μπορείς να φτάσεις άνετα και οικονομικά. Κατά προτίμηση σε άκυρες εποχές που τα εισητήρια είναι πιο φτηνά.
Μένει: σε hostel (με δικό του μπάνιο όμως), σε bed and breakfast ή σε ξενοδοχεία της κακιάς ώρας που βρίσκει στο internet σε τιμή ευκαιρίας και - σχεδόν πάντα - μακρυά από το κέντρο.
Τρώει: μια φορά τη μέρα αλλά το ευχαριστιέται! Τη βγάζει με κρουασανάκια και πατατάκια όλη τη μέρα για να μπορέσει το βράδυ να καθήσει να φάει σαν άνθρωπος και να παραγγείλει και μια μπύρα παραπάνω!

Ο της αστικής τάξης

Τον αναγνωρίζεις: από τον αέρα και την άνεση που αποπνέει! Είναι αυτός που δε θα διστάσει να πάρει ταξί από το αεροδρόμιο ακόμη κι αν το λεωφορείο τον αφήνει έξω από το ξενοδοχείο του!
Τον συναντάς: Όπου πετάει η Ολυμπιακή κι οι υπόλοιπες εταιρίες που... σε ταϊζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Καθώς και σε οργανωμένα tour για τους εκτός Ευρώπης προορισμούς.
Μένει: σε ξενοδοχεία - αρκετών αστέρων. Με πρωινό! Κι αν γίνεται και ημιδιατροφή!
Τρώει: μια φορά τη μέρα αλλά πάντα σε καλά εστιατόρια τα οποία έχει εντοπίσει στον τουριστικό οδηγό. Και γενικά σε μέρη που τα τραπέζια έχουν οπωσδήποτε τραπεζομάντηλο!

Ο κυριλοτουρίστας

Τον αναγνωρίζεις: από το σετ βαλίτσες και τα βαλιτσάκια που σέρνει ακόμη κι αν ταξιδεύει για 2-3 μέρες. Είναι πάντα ατσαλάκωτος και προτιμά να ταξιδεύει στην πρώτη θέση.
Τον συναντάς: σε οργανωμένες συνήθως εκδρομές μαζί με άλλους λεφτάδες σε in και εξωτικούς προορισμούς.
Μένει: σε κυριλάτα ξενοδοχεία, σε σουίτες και στούντιο.
Τρώει: σε καλά εστιατόρια. Πίνει ακριβά κρασιά και πληρώνει με πιστωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σούπερ ατυχία

Μια φορά και έναν καιρό, όχι πολύ παλιά και όχι πολύ μακριά από εδώ, ζούσε ένα αγόρι, που το έλεγαν Σπύρο. Ο Σπύρος ήταν ένα αγόρι σχεδόν ...