20.1.12

Η αντιγραφή, το record...settler και ο δαίμων του τυπογραφείου!

Με τον κλασσικό τρόπο που περιπλανιέται κανείς άσκοπα στο διαδίκτυο, χαζεύοντας το newsfeed στο facebook έκανα κλικ στο link ενός φίλου, βρέθηκα σε ένα site, διάβασα ένα άρθρο, βρήκα μια παραπομπή για ένα άλλο και κατέληξα σε αυτό:

Ποιά είναι τα περισσότερα comments που έχουν γίνει ποτέ σε κάποιο status του Facebook; Πόσα τα περισσότερα likes; Και ποιός είχε τα περισσότερα pokes;Ο ιστότοπος recordsettler απαντά σε όλα τα 'καυτά' ερωτήματα που έχουν σχέση με το γνωστό social network, δίνοντάς μας μια λίστα με τα περίεργα ρεκόρ στο Facebook.

Αφενός ήταν ένα άρθρο τηλεγράφημα, αφετέρου κατά βάθος πολύ μου αρέσουν όλα αυτά τα ρεκόρ και τα στατιστικά. Οπότε είπα να πάω στον περιβόητο ιστότοπο... recordsettler!
Έκανα λοιπόν κι εγώ μια αναζήτηση στο google και... βρέθηκα μπροστά σε δεκάδες σελίδες αποτελεσμάτων με... το ίδιο ακριβώς άρθρο! Και ΠΟΥΘΕΝΑ το ίδιο το recordsettler!
Προφανώς θα μου πείτε... Τι recordsettLer ρε παιδιά... RecordSetter είναι το site...
Κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα... Οκ, αυτός που έγραψε το original άρθρο έβαλε ένα λάμδα παραπάνω (και δε θεώρησε καθόλου σκόπιμο να δώσει και link για το site - αλλά τέσπα)! Οι υπόλοιποι 100+ που το αντέγραψαν δεν το έψαξαν καν; Καθαρό copy - paste; Και καμία περιέργεια ρε παιδιά;
Επίσης, δεν κατάφερα να εντοπίσω το original άρθρο και χάθηκα σε πηγές και ημερομηνίες... Ξέρει κανείς κανέναν τρόπο φιλτραρίσματος που να δίνει το πρώτο χρονολογικά αποτέλεσμα;
Και μια άσχετη παρένθεση γύρω από τις λέξεις demon και daemon... Το συζητούσαμε με τον αδερφό τις προάλλες και αναρωτιόμασταν ποια είναι η "σωστή" ορθογραφία. Η καλύτερη (και περιεκτικότερη) απάντηση λοιπόν που βρήκα είναι η εξής:
A daemon is your spiritual kin, like the totem spirit. And a demon is that evil dude.

:-P 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια σούπερ ατυχία

Μια φορά και έναν καιρό, όχι πολύ παλιά και όχι πολύ μακριά από εδώ, ζούσε ένα αγόρι, που το έλεγαν Σπύρο. Ο Σπύρος ήταν ένα αγόρι σχεδόν ...